1) تاریخچه Windows - قسمت اول
ویندوز، عنوان سیستمعاملی است که شرکت مایکروسافت
آن را برای رایانههای شخصی (PC) تولید کرده است. این سیستمعامل، نسخههای
متعددی دارد که از سال 1983 تاکنون به بازار عرضه شدهاند.
ویندوز، در زمرهٔ سیستمعاملهای چندوظیفهای (Multi-task) به شمار میرود و قابلیت اجرای همزمان چندین برنامه را دارد.
ویندوز، اکثر امکانات خود را از طریق واسط کاربری گرافیکی (GUI) عرضه
میکند. در محیط گرافیکی ویندوز، هر برنامه، در یک کادر یا قاب مشخص اجرا
میشود که اصطلاحاً آن را پنجره مینامند؛ کاربر میتواند پنجرهها را
جابهجا کرده و یا اندازه آنها را تغییر دهد. همچنین، برای خروج از یک
برنامه هم میتواند پنجرهٔ حاملِ آن برنامه را ببندد.
ویندوز حاوی ساختارهای داخلی شبکهای است که به کاربر امکان میدهد تا اگر
به شبکهای متصل بود فایلها و دادههای خود را به اشتراک گذارد. در یک
تشکیلات بزرگ، clientهای ویندوز برخی به سرورهای یونیکس و NetWare متصل
میشوند.
نسخههای سرور این سیستم عامل (windows NT , windows 2000 , Windows XP professional) قابلیت کنترل شبکههای کوچک تا بزرگ را با امکانات وسیع دارند.
Windows 1 - 1983
اولین نسخهٔ ویندوز در سال 1983 عرضه شد (ویندوز ۱.۰). این سیستمعامل، یک واسط کاربری گرافیکی و محیطی پنجرهای را تحت سیستم عامل دیسکی یا همان DOS فراهم میساخت.شکل ظاهری اولین ویندوز تجاری به شکل تصاویر زیر بود.

Windows 2 - 1987
Wondows 2 نیز در سال 1987 به عنوان ارتقایی (upgrade) بر این سیستم عامل روانهٔ بازار شد. این نسخه، بعداً با خصوصیاتی جدید مانند قابلیت روهم قرار گرفتن پنجره ها بنام ویندوز/۲۸۶ و بعد ویندوز/۳۸۶ ارایه شد.

Windows 3 - 1992
در سال ۱۹۹۲، Windows 3 ارایه شد که نسبت به نسخه های قبلی، بسیار متحول شده بود.
این اولین نسخه ویندوز است که در آن میتوانستید پنجرهها را کمینه کرده و در آیکون کوچکی داشته باشید.
در سال 1985 مایکروسافت و IBM با هم برای درست کردن و گسترش دادن OS/2 شریک شدند. OS/2 وارد بازار شد با یک سخت افزار که طراحی آن متعلق به IBM بود و PS/2 نام داشت. کمی بعد در فوریه سال 1986 مایکروسافت دوباره به واشنگتن (ردموند) تغییر مکان داد. یک ماه بعد کمپانی عمومی شد و 61 میلیون دلار در $21.00 در هر سهم بدست آورد. درسال 1989، مایکروسافت در Comdex فراخوان انتشار Windows 3.0 را در سال 1991 داد. در 16 می سال 1991 بیل گیتس به کارمندان مایکروسافت از جدایی از OS/2 خبر داد و از آن به بعد مایکروسافت روی محصول خود Windows و Windows NT kernel زوم کرد. بعضی از کسانی که با ویندوز مخالف بودند سورپرایز شدند و شروع به گفتن آن کردند که مایکروسافت در حال انجام یک فعالیت غلط است. ولی بعد از انتشار ویندوز ورق برگشت و کاربران OS/2 به سرعت کاهش یافت و کاربران ویندوز با سرعت هر چه تمام تر افزایش یافت و تبدیل به بهترین برنامه برای PC شد. بعضی از عقاید بر این اساس بود که علم درونی ویندوز کرنل رقیب هایش را نابود می سازد و چنین هم شد. سپس در این حین کمپانی، نرم افزار آفیس را منتشر کرد که حاکم تمام در بیزینس شد و تمام رقبا را عقب زد. تصویر زیر شکل ظاهری Windows 3 را به شما نشان می دهد.

Windows 95 - 1995
در سال ۱۹۹۵، شرکت مایکروسافت با ارایه Windows 95 تحولی را در ویندوز و سیستم عامل های کامپیوترهای شخصی بوجود آورد. برای بسیاری از کاربران، اولین کار پس از روشن کردن کامپیوتر ویندوزیشان فشردن دکمه Start است. منوی استارت اولین بار در ویندوز ۹۵ ظاهر شد. اصطلاحاتی چون مرور (Explore)، نوار وظیفه (Task Bar) و دسکتاپ نیز در ویندوز ۹۵ معرفی گردیدند.

Windows 98 - 1998
در تصویر زیر شمای کلی Windows 98 را میبینید، اما چیز زیادی برای مشاهده وجود ندارد. تقریبا هیچ تغییری در رابط کاربری ویندوز نسبت به نسخه قبلی ایجاد نشده بود. ویندوز ۹۸ بیشتر از آن که نسخه جدیدی از ویندوز باشد، یک بهروزرسانی جزئی روی ویندوز ۹۵ بود.
(این ویندوز Memphis هم نامیده می شود) استفاده از این ویندوز به طور گسترده در جهان وجود داشت. از امکانات این ویندوز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مرورگر مستقل مایکروسافت
- توانایی فرستادن و گرفتن نامه های الکترونیکی
- گرافیک 32 بیتی (FAT32)
- حمایت کردن USB
- حمایت کردن DVD

Windows ME - 2000
Windows Millenium Edition نسخه به روز شده ویندوز 98 که در سال 1999 و 2000 عرضه شد و کاربران خانگی و معمولی را هدف قرار داد. در این نسخه امکانات شبکه و چندرسانهای (Movie Maker, Media Player 7) ارتقاء یافته بود. ویندوز ME آخرین سیستمعامل مایکروسافت با کد ویندوز ۹۵ بود پس از آن مایکروسافت هسته ویندوز را در XP تغییر داد.

Windows NT - l(1993-2000)l
سیستم عاملی که در سال 1993 توسط شرکت مایکروسافت، ارائه گردید. Windows NT بر خلاف ویندوز به وجود سیستم MS-DOS وابسته نیست به عبارت دیگر یک سیستم عامل خودکفا بوده و یک رابط گرافیکی کاربر دارد. Windows NT یک سیستم عامل چند وظیفه ای 32 بیتی با ویژگی های شبکه سازی، چند پردازشی قرینه ای، بندکشی و امنیتی می باشد. این سیستم عامل بر روی سخت افزارهای متنوعی از جمله سیستم های بر پایه ریزپردازنده های 80386 و 80486 و پنتیوم اینتل، ریزپردازنده های DEC Alpha AXP، ریزپردازنده ای MIPS، و همچنین در کامپیوترهای چند پردازنده ای به اجرا در می آید. Windows NT تا 4 گیگا بایت حافظه مجازی را تحت پشتیبانی قرار داده و می تواند برنامه های کاربردی OS/2 ، MS-DOS و POCIX××××× را به اجرا در آورد.
ادامه دارد...

اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.